FRA AFFALD TIL PUDE

af | okt 17, 2020 | Ikke-kategoriseret | 0 Kommentarer

Hos Pillowtalks er intet for dårligt til at gå til spilde!, hvilket er grunden til at vores puder er fremstillet af 100% bæredygtige og genanvendelige materialer. Hele vores eksistensgrundlag bygger på at kunne sikre en ansvarlig produktion og forbrug af ressourcer, hvilket også er grunden til at, det er noget vi arbejder med i alle led af vores virksomhed.

Vi arbejder aktiv med FN’s verdensmål om at kunne skabe en bæredygtig forretning, og være med til at reducere vores fodaftryk på naturen, ved at ændre på de måder, vi som virksomhed benytter de ressourcer, som vi har til rådighed.

Historien bag vores puder startede netop med at, vi som virksomhed har en passion for at kunne gøre en forskel for miljøet, ved at genanvende ressourcer, som ellers ville blive smidt ud, men samtidig stadig være i stand til, at kunne levere nogle fede produkter i høj kvalitet.

Så hvordan har vi udviklet vores puder?

Genanvendelige lastbilpresenninger fra TARPREC:

Da vi udviklet vores puder var det vigtigt for os, at vi ikke bare lavet en pude, som alle andre, men at puden var utrolig slidstærk og vandafvisende – og naturligvis bæredygtig.

Det var her vi fik kontakt til vores gode samarbejdspartner – TRAPREC.

TRAPREC er vores leverandør til betrækket af vores puder, som består genanvendelige lastbilpresenninger. Materialet er lavet af blød PVC, som er utrolig slidstærkt og vandafvisende, så anvendelsesmulighederne for vores puder er tæt på uendelige.

TRAPREC indsamler presenningerne og eksportere det til deres samarbejdspartnere, her iblandt os, hvor vi så giver det et nyt liv i form af vores puder, og dermed sikre at intet går til spilde.

TRAPREC er ligesom os, en virksomhed med passion for re og upcycling, hvilket er grunden til at vi samarbejder med dem – vi kalder det partnerskaber for handling. Du kan læse meget mere om vores samarbejde med TRAPREC her.

Fyld af genanvendeligt skumaffald:

Vi er utrolig stolte af det fyld, som vi benytter i vores puder. Vores puder er som sagt vandafvisende både på betrækket, men også med fyldet som vi bruger.

Selve fyldet består af fugtafvisende granulat af skumaffald, som ellers ville have gået til spilde og blive smidt ud, men hos Pillowtalks så vi det som en gylden mulighed for at genanvende det.

Da fyldet er fugtafvisende og kommer fra skumaffald, kan vi sikre os at kvaliteten altid er i top, og det ikke kan rådne inde i puden – selv hvis der skulle komme lidt fugt ind, har det ingen betydning og der sker intet med puden.

Vi får leveret vores fyld af DAFA, som er en virksomhed beliggende i Aarhus, som fremstiller produkter i skum og gummimaterialer til byggeri, industri og vindenergi.

DAFA har stor erfaring indenfor bæredygtighed og grøninnovation, da de kombinerer bæredygtig i alle deres forretningsbeslutninger, hvilket sker med alt fra produktion til egne solceller, og genanvendelse af ressourcer.

Vi er glade for vores samarbejde med DAFA, da vi sammen gør en forskel.

Genanvendelige stropper:

Vores signaturstropper på puden er genanvendte spændestropper, som er sorteret direkte fra byggepladsen.

Vi har lavet en aftale med Aarsleff, om at kunne at aftage deres spændestropper når de er færdige med at bruge dem. På den måde sikre vi at intet går til spilde.

Aarsleff har selv fokus på at mindske energiforbruget i deres forretning, hvilket også er grunden til at de er miljøcertificeret, og flere af deres forretningsområder og selskaber ligeledes er certificeret efter nationale og internationale standarder.

Gå på opdagelse og se mere om vores univers her. https://www.pillowtalks.store/latest-pillow-talks/

Adresse

Mariane Thomsens Gade 35
8000 Aarhus C, Denmark
(+45) 20 45 99 52

Træf os

Mandag - fredag : 09.00 – 17.00
Weekender: 10.00 – 18.00

Følg med 

nyhedsmail